Civilizacija

January 11, 2005

1 Comment

Već barem petnaest godina budući piloti dio svog obrazovanja prolaze na kompjuterskim simulatorima. U zadnje dvije-tri godine i neke igrice koje se vrte na osobnim kompjuterima postale su dovoljno kvalitetne za tu svrhu.

Istodobno, potpuni imbecil može postati predsjednik republike, bez da dokaže da zna zbrojiti 1+1. Zar ne bi bilo zgodno kandidate za predsjednika posjesti pred kompjuter i dati im da igraju neku RTS igricu, recimo Civilization III? Naravno, to ne bi bio pouzdan pokazatelj njihove sposobnosti za upravljanje državom, ali neke stvari bi ipak postale malo jasnije (npr. vidjeli bismo što bi se dogodilo s ekonomijom Mikšićeve Hrvatske). Još bolje bi bilo zaposliti skupinu programera da naprave ozbiljnu simulaciju koja bi realno simulirala državnički posao i pomoću koje bi se moglo testirati potencijalne kandidate prije nego što predaju deset tisuća potpisa i osude nas na slušanje njihove “vizije”.


Leave a Reply

  1. Xe, xe, a zato od tebe ni traga ni glasa već danima! 🙂

    Comment by D.Pe. — January 13, 2005 @ 11:22 am


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>